Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!


         Το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του δέρματος και όχι μόνο.Από την αρχαιότητα οι πολύτιμες ιδιότητες του θαλασσινού νερού ήταν γνωστές και συνιστούσαν τα θαλάσσια μπάνια για υγεία και ευεξία!΄Εχει αποδειχθεί ότι έχει την ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος.Το μπάνιο στην θάλασσα τονώνει,όχι μόνο το δέρμα αλλά εν γένει τον οργανισμό,χαλαρώνει από την ένταση και το στρές προκαλώντας ευεξία.Βοηθά στην θεραπεία ορισμένων δερματικών παθήσεων(έκζεμα,ψωρίαση),στα αρθριτικά,στις παθήσεις των οστών κλπ.Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο,θείο,ιώδιο,φώσφορο,στοιχεία που αναζωογονούν,τονώνουν τον οργανισμό και ειδικά το δέρμα,προστατεύοντάς το από φλεγμονές.
     Η πατρίδα μας και ειδικά τα νησιά μας περιβάλλονται από καθαρές θάλασσες και πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί γιαυτό.΄Ομως πρέπει να προσέχουμε κάποια πράγματα όταν πηγαίνουμε στην θάλασσα ώστε να φεύγουμε ωφελημένοι χωρίς ανεπιθύμητες συνέπειες.Συγκεκριμένα πρέπει να φροντίζουμε τα εξής:

1) Να μήν πηγαίνουμε στην παραλία τις ώρες που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην γή,δηλ.από τις 11το πρωι έως τις 4 το απόγευμα,αλλά είτε νωρίς το πρωί είτε το απόγευμα.
2)πρίν φύγουμε από το σπίτι για την παραλία να βάζουμε,εκτός από ενυδατική και αντιηλιακή κρέμα ή λοσιόν(αποφεύγουμε το λάδι),τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα με υψηλό δείκτη προστασίας.Είναι λάθος και σοβαρή παράλειψη να το βάζουμε αφού πάμε,κολυμπήσουμε και βγούμε από την θάλασσα.Σ αυτό το διάστημα της έκθεσής μας στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό ήδη η ηλιακή ακτινοβολία έχει προκαλέσει βλάβες στο δέρμα μας.Μέσα στην θάλασσα η ηλιακή ακτινοβολία φθάνει στο σώμα μας.Μετά το κολύμπι ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας και φροντίζουμε να καλύψουμε το κεφάλι μας με ένα καπέλο και τα μάτια μας με απορροφητικά γυαλιά ηλίου.Να μήν ξεχνάμε ότι τα μάτια μας,αυτά τα πολύτιμα όργανα του προσώπου μας δέν προστατεύονται με κανένα άλλο τρόπο εκτός από τα γυαλιά!
3)Καθόμαστε πάντα σε καθαρή πετσέτα ή ψάθα και όχι στην άμμο γιατί κινδυνεύουμε από μύκητες και άλλα μικρόβια που πιθανόν προέρχονται από ούρα και περιττώματα  ζώων και πουλιών.
4)Ξεπλένουμε το πρόσωπο και το σώμα μας μετά το κολύμπι για να φύγει το αλάτι.Πολλοί πιστεύουν ότι το αλάτι κάνει καλό στο δέρμα όταν μένει πάνω του αλλά αντίθετα το κάνει τραχύ και το αφυδατώνει!
5)Δέν πρέπει να περπατούμε ξυπόλυτοι στην άμμο προς αποφυγήν μυκητιάσεων.
6)Μετά την θάλασσα βάζουμε ενυδατική κρέμα ή λοσιόν after sun για ενυδάτωση της επιδερμίδας.
7)Προστατεύουμε τα χείλη μας με ειδικό βάλσαμο χειλιών ή κρέμα για να μήν ξεραίνονται από τον ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας.
8)Φροντίζουμε τόσο στην παραλία όσο και μετά να πίνουμε νερό ή φρέσκους χυμούς ώστε να ενυδατώνεται ο οργανισμός και το δέρμα μας,αναπληρώνοντας την υγρασία που χάνεται με την ζέστη και την εφίδρωση.
9)Το καπέλλο με μεγάλο γείσο είναι απαραίτητο ακόμα και μέσα στην θαλασσα για να προστατεύεται το κεφάλι γενικά από τον ήλιο.
10)Πρίν πάμε στην παραλία αποφεύγουμε να βάζουμε άρωμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν αντιαισθητικοί λεκέδες στο δέρμα. 

Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ!



      Με την πάροδο του χρόνου,τα πολύτιμα συστατικά που διατηρούν το δέρμα μας νεανικό και σφριγηλό μειώνονται με αποτέλεσμα την χαλάρωση,την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων,την αφυδάτωση,την θαμπή όψη και την απώλεια ελαστικότητας.Σ αυτά παίζουν ρόλο και η κακή υγεία του ατόμου,η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία,οι ορμονικές αλλαγές,η ελλειπής σε θρεπτικά συστατικά διατροφή,η λήψη φαρμάκων,η αϋπνία καθώς το ποτό και το κάπνισμα.
        Σήμερα,με την βοήθεια της Κοσμετολογίας και της Τεχνολογίας,υπάρχουν τεχνικές διατήρησης της νεανικότητας του δέρματος και ενίσχυσης της ποιότητάς του! Μία εξ αυτών είναι η  ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
      
      Η μεσοθεραπεία είναι μιά τεχνική χορήγησης στο βάθος του δέρματος διάφορων ουσιών, όπως βιταμίνες,αμινοξέα,υαλουρονικό οξύ,πεπτίδια,νανοσφαιρίδια,αυξητικοί παράγοντες κλπ.,απαραίτητες για την ανάπλαση,ανανέωση,σύσφιξη και βαθιά ενυδάτωση δέρματος.Είναι μιά σύγχρονη μέθοδος στην Αισθητική.Γίνεται σε όλο το πρόσωπο,λαιμό και ντεκολτέ με την χρήση ενός ρόλερ με μικροσκοπικές ατσάλινες βελόνες(skin needling-dermaroler),ανοίγει οπές κάποιου βάθους στο δέρμα,μέσω των οποίων εισχωρούν οι δραστικές ουσίες για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Επίσης γίνεται με το πιστόλι μεσοθεραπείας.Συνδυάζεται με ραδιοσυχνότητες ή ηλεκτροδιείσδυση.Εφαρμόζεται και σε νέα άτομα με αφυδατωμένα δέρματα και θαμπή όψη .Το δέρμα αποκτά ξανά την σφριγηλότητά του και νεανικότητά του,ενισχύεται  και διεγείρεται παράλληλα η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.Εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου ακόμα και το καλοκαίρι.Είναι μιά ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία,λόγω του ότι τα ενεργά της συστατικά φθάνουν μέχρι τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος,πράγμα που δέν συμβαίνει με οποιαδήποτε κρέμα έστω και την πιό δραστική της αγοράς!Ανάλογα με την ηλικία,την κατάσταση  και τις ανάγκες του δέρματος τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την 2η ή 3η θεραπεία.

          Οι δράσεις της μεσοθεραπείας είναι:
  • Βαθιά ενυδάτωση
  • Αντιγήρανση με μείωση των ρυτίδων
  • Πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων
  • Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
  • Φωτεινότητα και υγιή όψη στο δέρμα
  • Συσφικτική δράση με ορατά αποτελέσματα.
Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, γρήγορη, χωρίς παρενέργειες και ανώδυνη. Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί  να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΨΩΡΙΑΣΗ!

           Η ψωρίαση είναι μιά φλεγμονώδης δερματοπάθεια αλλά δέν είναι μεταδοτική.Είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα και εκδηλώνεται με τραχιές(ξηρές)κόκκινες πλάκες και φολλίδες(λέπια).Είναι μιά κληρονομική δερματοπάθεια αλλά υπάρχουν και κάποιες αιτίες που την προδιαθέτουν,όπως το ΄'αγχος και το ψυχολογικό σόκ αλλά και μολύνσεις.Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο δέρμα,εμφανίζεται όμως κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής,στους αγκώνες,στον κορμό και στα γόνατα.Το δέρμα στα σημεία με την ψωρίαση είναι ξηρό με αίσθημα κνησμού(φαγούρας) και με φολίδες(λέπια).Η ψωρίαση έχει διάφορες μορφές:ερυθροδερμική,κατά πλάκας,σταγονοειδής κλπ.
    Η περιποίηση ενός δέρματος με ψωρίαση απαιτεί  συνεχή ενυδάτωση ώστε να μειώνεται η ξηρότητα,η ερυθρότητα ,ο κνησμός και ο σχηματισμός φολίδων.Επίσης το καθημερινό μπάνιο με μαλακτικά προιόντα είναι απαραίτητο,αποφεύγοντας φυσικά τα σκληρά σαπούνια και το ζεστό νερό γιατί αφυδατώνουν το δέρμα και εντείνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα.Παράλληλα αποφεύγουμε το έντονο τρίψιμο και σκούπισμα.
     Πολλές φορές  η ψωρίαση εμφανίζεται στο κεφάλι,γύρω από το μέτωπο και τις παρειές.Φροντίζουμε το δέρμα όπως το ευαίσθητο δέρμα.Τα ειδικά μασάζ με ενυδατικό λάδι ή κρέμα θα ομαλοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα βοηθήσει  στην απόπτωση των φολίδων χωρίς ερεθισμό! Επίσης  θα βοηθήσει στην χαλάρωση από το άγχος και στρές,πολύ σημαντικό για την καταπράυνση των συμπτωμάτων της νόσου.Οι μάσκες από λάσπη της Νεκράς θάλασσας θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του δέρματος.Η μάσκα αργίλου καταπραύνει το δέρμα από τον ερεθισμό και τον κνησμό.Βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων και στην επούλωση των πληγών από τυχόν ξύσιμο.
        Οι συχνές ενυδατώσεις του δέρματος με ψωρίαση στην αισθητικό ανακουφίζουν  και διατηρούν όσο γίνεται ελαστικό το δέρμα.

     Η αρωματοθεραπεία βοηθά στην καταπράυνση των συμπτωμάτων τόσο με το μασάζ όσο και με τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούμε.Το μασάζ  βοηθά στην αποβολή του άγχους και στρές και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Αιθέρια έλαια όπως το λάδι αβοκάντο ή λάδι του φυτού Αγγελική κάνουν καλό στην ψωρίαση.
   Η φωτοθεραπεία με υπεριώδης ακτίνες βοηθά πάρα πολύ στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων,όπως βοηθά και η ελεγχόμενη έκθεση στο ηλιακό φώς.
    Το κάπνισμα επιδεινώνει την ψωρίαση  και δέν βοηθά στην θεραπεία και στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της.Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ.

Η ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ!


 
        Η Ροδόχρους ακμή(acne rosacea) εμφανίζεται μετά την ηλικία των 35-40 ετών και δέν έχει σχέση με την εφηβική ακμή.Είναι μια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με έντονο ερύθημα(κοκκίνισμα) στην μύτη κυρίως και στην περιοχή γύρω από αυτήν,λόγω διαστολής των αιμοφόρων αγγείων.
  Εμφανίζεται  σε άνδρες και γυναίκες και είναι αγνώστου αιτιολογίας.΄Ομως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που προδιαθέτουν την εμφάνιση της νόσου και αυτά είναι η λιπαρότητα,τα ακατάλληλα προιόντα περιποίησης του δέρματος,η κατανάλωση αλκοόλ,το άγχος και στρές,τα πικάντικα και καυτερά φαγητά,η έκθεση στον ήλιο,η λήψη ορισμένων φαρμάκων,τα ζεστά ροφήματα,το κάπνισμα,οι απότομες αλλαγές κλίματος και θερμοκρασίας κ.ά. Η χρόνια έκθεση στον ήλιο θεωρείται ο κυριότερος παράγοντας εμγάνισης της λόγω καταστροφής των ελαστικών ινών του δέρματος                  από την ηλιακή ακτινοβολία.
           Τα συμπτώματά της είναι μικρές κόκκινες φλύκταινες με πύον  ή μικρά σπυράκια, έντονο  κοκκινισμα του δέρματος,μικρές ευρυαγγείες, αίσθημα καύσου και κνησμού στις φλεγμονώδης περιοχές.Το δέρμα γίνεται ευαίσθητο και ξηρό.Πολλες φορές εμφανίζεται και ερύθημα στους οφθαλμούς και κνησμός.Πολλοί έχουν το είδος αυτής της ακμής αλλά δέν το γνωρίζουν.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση πολλές φορές της δερματοπάθειας αυτής ένεκα της ακατάλληλης περιποίησης και φροντίδας του δέρματος.

        ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

       Η πάθηση δέν θεραπεύεται τελείως απλά την αντιμετωπίζουμε.
     Πρέπει να αποφεύγονται τα ερεθίσματα που την επιδεινώνουν όπως είναι το αλκοόλ,τα πικάντικα και ζεστά φαγητά,το άγχος,η έκθεση στον ήλιο και μάλιστα χωρίς αντιηλιακό,τα ζεστά ατμόλουτρα(σάουνα,χαμάμ)η υπερβολική άσκηση κλπ.
    Το υπερβολικό τρίψιμο και άγγιγμα με τα χέρια πρέπει να αποφεύγεται γιατί επιδεινώνει το πρόβλημα.
      Ο υγιεινός τρόπος ζωής (σωστή διατροφή,καλός ύπνος,αποφυγή άγχους,καπνίσματος και αλκοόλ)
        Αντιμετωπίζεται με έναν ήπιο καθαρισμό ,γαλάκτωμα και όχι σαπούνι,πρωί-βράδυ,να μήν χρησιμοποιούνται από το άτομο λιπαρά καλλυντικά και προιόντα μακιγιάζ,να χρησιμοποιεί  καθημερινά αντιηλιακή κρέμα,να αποφεύγεται η λήψη κορτιζόνης,τα προιόντα με μέντα και να γίνονται τακτικές θεραπείες στην αισθητικό με υποαλλεργικό μασάζ,βιταμίνη C,Β   για καταπράυνση του δέρματος,απομάκρυνση της λιπαρότητος,απόφραξη των πόρων και ενυδάτωση του δέρματος.Σε βαρηές περιπτώσεις συνίσταται από δερματολόγο η λήψη αντιβιοτικών.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ!



         Η   Κυτταρίτιδα είναι μια παθολογική κατάσταση του χορίου,της βαθύτερης στοιβάδας του δέρματος και του υποδόριου ιστού,μιά κατακράτηση υγρών και άχρηστων προιόντων(τοξινών)  στον μεσοκυττάριο χώρο.Είναι αποτέλεσμα υπολειτουργίας του λεμφικού συστήματος του γυναικείου κυρίως οργανισμού.΄Εχουμε τρία στάδια κυτταρίτιδας.Το τρίτο, το πιό προχωρημένο προκαλεί πόνους στα σημεία που ευρίσκεται η κυτταρίτιδα.Εντοπίζεται κυρίως στους γλουτούς,στα μπράτσα,στην κοιλιά,στο έσω μέρος των γονάτων,στους μηρούς και σπανιότερα στην πλάτη.Περιορίζει την φυσιολογική λειτουργία του δέρματος που σε προχωρημένο στάδιο έμφανίζει ορατές δυσμορφίες,εσοχές και εξοχές,μοιάζοντας με φλούδα πορτοκαλιού.Οι αιτίες δημιουργίας της κυτταρίτιδας είναι πολλές:
   Η καθιστική ζωή,ορμονικοί λόγοι,κάπνισμα,άγχος και στρές,κληρονομικότητα,δυσκοιλιότητα,κακή λειτουργία του λεμφικού συστήματος,η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η κακή διατροφή(ταχυφαγεία κλπ.)
   
    ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ:

1)Λεμφικό μασάζ χειρός:

     Το λεμφικό μασάζ είναι μιά τεχνική που βασίζεται στην ανατομία και φυσιολογία του λεμφικού συστήματος του οργανισμού.Σκοπό έχει τον "καθαρισμό" του οργανισμού από τα προιόντα του μεταβολισμού και την αποβολή τους από το ανθρώπινο σώμα δια των φυσικών οδών.Επιταχύνει την ροή της λέμφου συμπαρασύρροντας τα κατάλοιπα του κυταρικού μεταβολισμού,που είναι η αιτία κατακράτησης και δημιουργίας της κυτταρίτιδας.

  2)Η Ηλεκτροθεραπεία

        Η ηλεκτροθεραπεία είναι μιά ανώδυνη μέθοδος παθητικής γυμναστικής που εφαρμόζεται τοπικά στα σημεία όπου έχουμε κυτταρίτιδα.΄Εχει άριστα αποτελέσματα στην απώλεια τοπικού πάχους,κυτταρίτιδας και αυξάνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία.Τα σύγχρονα μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας παρέχουν και θερμότητα,αντικαθιστώντας την θερμοκουβέρτα.Ο συνδυασμός ηλεκτροδιέγερσης και θερμότητας ταυτόχρονα μεγιστοποιεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας,διότι την ώρα που ζεσταίνονται οι ιστοί και το τοπικό πάχος , με την σύσπαση και εκγύμναση των μυών διασπάται γρηγορότερα  η κυτταρίτιδα και απομακρύνεται μέσω της λέμφου,χωρίς να χαλαρώνουν οι ιστοί από την θερμότητα,αντίθετα συσφίγγουν.


3)SOFT LASER:

      Με την χρήση των μηχανημάτων αυτών νέας τεχνολογίας  έχουμε ελάττωση του όγκου των λιποκυττάρων,αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού και απομάκρυνση των τοξινών δια του λεμφικού συστήματος.Δημιουργείται υπεραιμία με έντονη αντιοιδηματική δράση.

  4) Τα θαλάσσια φύκια:
  
  Υπάρχουν πολλών ειδών φύκια στις θάλασσες τα οποία είναι πλούσια σε ιώδιο,ανόργανα άλατα,βιταμίνες,πρωτείνες,μεταλλικά άλατα,ιχνοστοιχεία(κάλιο,ασβέστιο,μαγγάνιο,μαγνήσιο,σίδηρο)κλπ.Τα φύκια από τα αρχαία χρόνια εχρησιμοποιούντο για θεραπευτικούς σκοπούς,γιατί ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος,βελτιώνουν τον μεταβολισμό του οργανισμού,οξυγονώνουν τους ιστούς,δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα,βελτιώνουν τις λειτουργίες του οργανισμού,έχουν αντιρρευματικές  και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ,τονώνουν το πνεύμα και εν γένει ανανεώνουν την υγεία όχι μόνο του δέρματος αλλά όλου του οργανισμού.

   5)   Αρωματοθεραπεία

  Η κυτταρίτιδα θεραπεύεται και με μασάζ με την χρήση αιθερίων ελαίων.Και αυτή η μέθοδος εχρησιμοποιείτο και στην αρχαία εποχή γιατί ήτο γνωστή η θεραπευτική  ικανότητα των αρωματικών φυτών.Το μασάζ αρωματοθεραπείας αυξάνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία με αποτέλεσμα την καταπολέμιση της κυτταρίτιδας.


ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ!


΄Ηλιος και θάλασσα! Υγεία,ευεξία και ομορφιά! Τα θαλάσσια μπάνια ξεκίνησαν και επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία  πρέπει να προσέξουμε να μήν αποκτήσουμε τόσο στο πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ,όσο και στα χέρια μας  αντιαισθητικές κηλίδες,τις πανάδες!


      Το χρώμα του δέρματός οφείλεται στην χρωστική ουσία μελανίνη,που εκκρίνεται από τα μελανοκύτταρα του δέρματος.Για κάποιους  λόγους όπως: υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή έκθεση χωρίς αντιηλιακή προστασία,ορμονικές διαταραχές, η λήψη ορισμένων φαρμάκων(αντισυλληπτικά,αντικαταθλιπτικά,αντιβιοτικά,κορτιζόνη κλπ.),η χρήση λιπαρών καλλυντικών,η κατανομή της μελανίνης δέν γίνεται ομοιόμορφα στο δέρμα αλλά συσσωρεύεται κατά τόπους και έτσι δημιουργούνται οι πανάδες αυτές οι αντιαισθητικές κηλίδες.
     Για να αποφύγουμε τον σχηματισμό των πανάδων στο δέρμα φροντίζουμε ώστε κάθε πρωί να βάζουμε μετά την ενυδατική κρέμα αντιηλιακή τόσο στο πρόσωπο-λαιμό και ντεκολτέ όσο και στα χέρια.Η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να έχει υψηλό δείκτη προστασίας πχ.50.Η χρήση της αντιηλιακής κρέμας προστατεύει το δέρμα όχι μόνο από τις πανάδες αλλά και την φωτογήρανση.Πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2-3 ώρες γιατί η δράση της είναι για 2-3 ώρες.Το βράδυ αφού καθαρίσουμε καλά το δέρμα χρησιμοποιούμε κρέμα με αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C,που βοηθά στην καθαρότητα του δέρματος και στο ομοιόμορφο του χρώμα.Ανάλογα με την ηλικία χρησιμοποιούμε την κατάλληλη κρέμα.Εάν έχουμε ήδη πανάδες χρησιμοποιούμε το βράδυ μια ήπια λευκαντική κρέμα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Αισθητικού μας.Αποφεύγουμε όσο μπορούμε το κάπνισμα που αφυδατώνει το δέρμα και πίνουμε πολύ νερό καθημερινά.Διατροφή πλούσια σε φρούτα και αντιοξειδωτικά βοηθά στην πρόληψη των πανάδων.
    Τακτικά πρέπει να επισκεπτόμαστε την Αισθητικό μας για μιά βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.Το ενυδατωμένο δέρμα δύσκολα κάνει πανάδες και κηλίδες.΄Οσο αφυδατωμένο είναι ένα δέρμα τόσο γερνά περισσότερο και αποκτά πανάδες.Το μασάζ με τα χέρια ή ενδοδερμικό θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στό πρόσωπο-λαιμό και ντεκολτέ για καλύτερη ενυδάτωση και θρέψη των κυττάρων.Το πήλιγκ που θα κάνουμε στο ινστιτούτο θα απαλλάξει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα χαρίζοντας καθαρότητα,διαυγεια και λάμψη.Το καθημερινό πήλιγκ στο σπίτι πρέπει να αποφεύγεται ώστε το δέρμα να μήν ερεθίζεται και αφυδατώνεται.
       Φροντίστε λοιπόν για την προστασία του δέρματός σας από την δημιουργία πανάδων ώστε στο τέλος του καλοκαιριού να έχετε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις και όχι σημάδια από τον  ήλιο!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΑΤΙΩΝ




       Η περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη γιατί  το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό,το λεπτότερο του σώματος και η περιοχή αυτή στερείται σμιγματογόνων αδένων για φυσική λίπανση.Πολλές φορές ακόμα και σε νέες κοπέλλες,εμφανίζονται μαύροι κύκλοι αλλά και σακούλες κάτω από τα μάτια.Αυτά όχι μόνο προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση και όψη του προσώπου αλλά δείχνουν κουρασμένη την όψη.
       Η αιτία εμφάνισης αυτών των αντιαισθητικών φαινομένων είναι μεταξύ άλλων η κούραση,οι παθήσεις θυρεοειδούς και  ήπατος,το κάπνισμα,η αυπνία,το αλκοόλ, η κακή διατροφή(έλλειψη βιταμινών,πρωτεινών και σιδήρου),υπερβολική άσκηση,ηλιακή ακτινοβολία αλλά και η χαλάρωση ή αφυδάτωση του δέρματος γύρω από τα μάτια.Η κατακράτηση υγρών από κακή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου είναι αιτία για τις σακούλες κάτω απο τα μάτια, όπως και η ταλαιπωρία του ευαίσθητου αυτού δέρματος(τρίψιμο ματιών και λανθασμένων κινήσεων κατά το ντεμακιγιάζ).Η πολύωρη έκθεση στον υπολογιστή,το πολύωρο διάβασμα κουράζουν τα μάτια και δημιουργούν μαύρους κύκλους.Η υπερβολική λήψη φαρμάκων,η κατάθλιψη και το στρές είναι αιτίες μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
     ΄Αλλη μιά αιτία είναι το οξειδωτικό στρές που προέρχεται από τις επεξεργασμένες τροφές με συντηρητικά ,χημικά και ενισχυτικά γεύσης,οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και τα τεχνητά χρώματα που αλλοιώνουν τα τρόφιμα.Το οξειδωτικό στρές αυξάνει τις τοξικές ουσίες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του σώματος.
    O τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού είναι να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του.Ενας τρόπος αντιμετώπισης είναι το λεμφικό μασάζ γύρω από τα μάτια είτε με τα χέρια,είτε με μηχάνημα ενδοδερμικού μασάζ από εξιδεικευμένη Αισθητικό.Το μασάζ αυτό αποσυμφορεί την περιοχή,ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και παράλληλα ενυδατώνεται η περιοχή.Για τους μάύρους κύκλους συμπληρώνεται με λευκαντική θεραπεία της περιοχής και μεσοθεραπεία.
    Στο σπίτι πρωί-βράδυ καθαρίζουμε την περιοχή σχολαστικά,με ήπιες κινήσεις και ενυδατώνουμε την περιοχή με ειδική κρέμα ανάλογα με την ηλικία και το πρόβλημα.Εάν δέν γίνεται αυτό το δέρμα γερνά και τα μάτια δείχνουν καθημερινά κουρασμένα.Ο ύπνος πρέπει να είναι επαρκής,να αποφεύγουμε τα αλμυρά φαγητά και το αλκοόλ γιατί κατακρατούν τα υγρά δημιουργώντας πρηξίματα και σακούλες κάτω από τα μάτια.Καθημερινά η αντιηλιακή κρέμα και στην περιοχή των ματιών είναι απαραίτητη.Χρειάζεται όμως να επιλέξουμε την κατάλληλη αντιηλιακή κρέμα με τα ολιγότερα συντηρητικά γιατί αυτά προκαλούν τσούξιμο στα μάτια.Γιαυτό προσέχουμε η κρέμα ματιών που αγοράζουμε να έχει πάνω στην συσκευασία την ειδική ένδειξη ότι μετά το άνοιγμα διαρκεί για 6 μήνες.Περισσότερος χρόνος ζωής σημαίνει και περισσότερα συντηρητικά στο προιόν!
     Τέλος να μήν ξεχνάμε ότι κανένα πρόβλημα δέν εμφανίζεται από την μιά μέρα στην άλλη .Είναι αποτέλεσμα μιάς τακτικής παραμέλησης της φροντίδας τόσο του δέρματος  όσο και της διατήρησης της καλής λειτουργίας του οργανισμού!

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙΕΙ! ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ!


Μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι,τα θαλάσσια μπάνια ξεκίνησαν και επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία  πρέπει να προσέξουμε να μήν αποκτήσουμε τόσο στο πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ,όσο και στα χέρια μας  αντιαισθητικές κηλίδες,τις πανάδες!

      Το χρώμα του δέρματός οφείλεται στην χρωστική ουσία μελανίνη,που εκκρίνεται από τα μελανοκύτταρα του δέρματος.Για κάποιους  λόγους όπως: υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή έκθεση χωρίς αντιηλιακή προστασία,ορμονικές διαταραχές, η λήψη ορισμένων φαρμάκων(αντισυλληπτικά,αντικαταθλιπτικά,αντιβιοτικά,κορτιζόνη κλπ.),η χρήση λιπαρών καλλυντικών,η κατανομή της μελανίνης δέν γίνεται ομοιόμορφα στο δέρμα αλλά συσσωρεύεται κατά τόπους και έτσι δημιουργούνται οι πανάδες αυτές οι αντιαισθητικές κηλίδες.
     Για να αποφύγουμε τον σχηματισμό των πανάδων στο δέρμα φροντίζουμε ώστε κάθε πρωί να βάζουμε μετά την ενυδατική κρέμα αντιηλιακή τόσο στο πρόσωπο-λαιμό και ντεκολτέ όσο και στα χέρια.Η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να έχει υψηλό δείκτη προστασίας πχ.50.Η χρήση της αντιηλιακής κρέμας προστατεύει το δέρμα όχι μόνο από τις πανάδες αλλά και την φωτογήρανση.Πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2-3 ώρες γιατί η δράση της είναι για 2-3 ώρες.Το βράδυ αφού καθαρίσουμε καλά το δέρμα χρησιμοποιούμε κρέμα με αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C,που βοηθά στην καθαρότητα του δέρματος και στο ομοιόμορφο του χρώμα.Ανάλογα με την ηλικία χρησιμοποιούμε την κατάλληλη κρέμα.Εάν έχουμε ήδη πανάδες χρησιμοποιούμε το βράδυ μια ήπια λευκαντική κρέμα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Αισθητικού μας.Αποφεύγουμε όσο μπορούμε το κάπνισμα που αφυδατώνει το δέρμα και πίνουμε πολύ νερό καθημερινά.Διατροφή πλούσια σε φρούτα και αντιοξειδωτικά βοηθά στην πρόληψη των πανάδων.
    Τακτικά πρέπει να επισκεπτόμαστε την Αισθητικό μας για μιά βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.Το ενυδατωμένο δέρμα δύσκολα κάνει πανάδες και κηλίδες.΄Οσο αφυδατωμένο είναι ένα δέρμα τόσο γερνά περισσότερο και αποκτά πανάδες.Το μασάζ με τα χέρια ή ενδοδερμικό θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στό πρόσωπο-λαιμό και ντεκολτέ για καλύτερη ενυδάτωση και θρέψη των κυττάρων.Το πήλιγκ που θα κάνουμε στο ινστιτούτο θα απαλλάξει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα χαρίζοντας καθαρότητα,διαυγεια και λάμψη.Το καθημερινό πήλιγκ στο σπίτι πρέπει να αποφεύγεται ώστε το δέρμα να μήν ερεθίζεται και αφυδατώνεται.
       Φροντίστε λοιπόν για την προστασία του δέρματός σας από την δημιουργία πανάδων ώστε στο τέλος του καλοκαιριού να έχετε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις και όχι σημάδια από τον  ήλιο!

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑ!



        Η ονυχοφαγία είναι μιά κακιά συνήθεια που ξεκινά από την παιδική ηλικία.Δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους γύρω μας και μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα.Συνήθως αντανακλά προσωπικά άγχη,καταπίεση και νευρικότητα.Είναι μια αυτόματη και ασυνείδητη κίνηση,ένα σύμπτωμα αγχώδους συναισθηματικής διαταραχής!Είναι μια ένδειξη ανασφάλειας,πολλές φορές κατάλοιπο του θηλασμού ή της πιπίλας.Τα αγχώδη και υπερευαίσθητα άτομα εκτονώνονται με αυτόν τον τρόπο όταν βιώνουν μια κατάσταση εσωτερικής υπερέντασης.
   Τα χέρια και ειδικά τα νύχια  αποτελούν εστία μικροβίων,επομένως η ονυχοφαγία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις σοβαρές πολλές φορές.Τα μικρόβια,τα βακτήρια και άλλες επικίνδυνες ουσίες που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια των νυχιών και δύσκολα καθαρίζονται, εισέρχονται μέσω του στόματος στον οργανισμό με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία.Αλλά και το φαγωμένο γύρω δέρμα αποτελεί πύλη εισόδου μικροβίων και εμφάνιση λοιμώξεων.Το δάγκωμα των νυχιών προκαλεί ευαισθησία  και στα νύχια αλλά και στο γύρω δέρμα.
     Από αισθητικής απόψεως με την ονυχοφαγία τα δάκτυλα και τα νυχια δέν έχουν την καλύτερη εμφάνιση!

      Τρόποι αποφυγής της ονυχοφαγίας:

1)Αγωγή με ειδικό άχρωμο βερνίκι(π.χ. MAVALA STOP).Το αβλαβές αυτό βερνίκι το απλώνουμε στα νύχια και όταν έλθουν τα νύχια σε επαφή με το στόμα η πικρή γεύση του ΜΑVALA STOP αποτρέπει την ονυχοφαγία.Απλώνεται καθημερινά στα νύχια.
2)Τα πρόσθετα νύχια αποτρέπουν την ονυχοφαγία και δίνουν την ευκαιρία στα φυσικά νύχια να αναπτυχθούν.Επισκεφθείτε λοιπόν ένα κατάστημα περιποίησης άκρων για τοποθέτηση πρόσθετων νυχιών.
3)Βάζε στα χέρια σου τακτικά κρέμα.
4)Προσπαθείστε να αποβάλετε το άγχος,την νευρικότητα και την βαριεστημάρα που οδηγούν στην ονυχοφαγία.Σε σοβαρές περιπτώσεις η επίσκεψη σε έναν ειδικό θα βοηθήσει σημαντικά.
5)Για τα παιδιά που τρώνε τα νύχια τους προσπαθήστε να απασχοληθούν με ζωγραφική,ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή κάτι άλλο που θα χρησιμοποιούν τα χέρια τους και δέν θα τα  έχουν ελεύθερα για να τρώνε τα νύχια τους.

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!



              Ο ¨Ηλιος και η ζωογόνος ενέργεια του είναι απαραίτητα για την διατήρηση και ανάπτυξη κάθε ζωντανού οργανισμού στην γή.¨Ομως τα τελευταία χρόνια η ηλιακή ακτινοβολία γίνεται ολοένα και πιό επικίνδυνη,λόγω της μείωσης του όζοντος της ατμόσφαιρας από την ατμοσφαιρική ρύπανση.Γιαυτό το δέρμα μας, που έρχεται σε άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, πρέπει να προστατεύεται για να αποφεύγονται οι βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.Παρ΄ότι ο ήλιος  επιδρά ευεργετικά στον άνθρωπο,γιατί και βοηθά στην σύνθεση της βιταμίνης D που είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και βελτιώνει την ψυχολογία των καταθλιπτικών ατόμων,εντούτοις η αλόγιστη έκθεση μας έχει βλαπτικές επιδράσεις στην υγεία και ομορφιά του δέρματος.Αυτές είναι: ηλιακά εγκαύματα,δερματίτιδες,αλλεργίες,μελαγχρωματικές κηλίδες,φωτογήρανση,μελάνωμα και δερματικός καρκίνος.

         Οι ευεργετικές επιδράσεις της ηλιακης ακτινοβολίας είναι:
1)Η ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί την παραγωγή της βιταμίνης D, απαραίτητη για την καλή διατήρηση των οστών μας.Παράλληλα ρυθμίζει τον άστατο κύκλο των γυναικών.
2)Η θερμότητα του ήλιου ανακουφίζει από τους πόνους των αρθριτικών,των μυοσκελετικών και των φλεγμονών.
3)Ανεβαίνουν τα επίπεδα της σερετονίνης,της ορμόνης της χαράς,και των ενδορφινών,χαρίζοντας αισιοδοξία και ευεξία.
4)Σε ορισμένες δερματοπάθειες όπως έκζεμα και ψωρίαση η μέτρια ηλιοθεραπεία δρά ευεργετικά.
5)Καταπολεμά τις αυπνίες γιατί βοηθά στην αύξηση της μελατονίνης,ορμόνης που όταν αυξάνεται το βράδυ βοηθά στον καλό ύπνο.
6)Η ζέστη του καλοκαιριού δρά κατά της υπέρτασης,μειώνοντάς την.
  
     ΄Εχουμε  τρία είδη ηλιακής ακτινοβολίας,την UVA,UVB και UVC.Η πρωτη επιδρά κυρίως στον υποδόριο ιστό, αλλάζοντας την δομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης επιταχύνοντας την γήρανση του δέρματος.Η δεύτερη προκαλεί ηλιακά εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.Η τρίτη είναι η πιό επικίνδυνη αλλά επειδή απορροφάται από την στρατόσφαιρα δέν φθάνει στην επιφάνεια της γής.Η ηλιακή ακτινοβολία έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στο δέρμα αλλά και στο ανοσοποιητικό σύστημα προκαλώντας εξασθένησή του, και στα μάτια,προκαλώντας καταρράκτη,πτερύγιο και παθήσεις του κερατοειδούς.
    Στο δέρμα μας υπάρχει μιά ουσία η μελανίνη που παράγεται από τα μελανοκύτταρα,απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και ρυθμίζει το χρώμα του δέρματος.Δέν παράγουν όμως όλα τα άτομα την ίδια ποσότητα μελανίνης και έτσι άλλα μαυρίζουν πιό έντονα,άλλα κοκκινίζουν,παθαίνοντας πολλές φορές και εγκαύματα και σε άλλα δημιουργούνται δυσχρωμίες.
      Είναι στο χέρι μας και πρέπει να κρατήσουμε για τον εαυτό μας μόνο τις ευεργετικές επιδράσεις του ήλιου και να τον προστατεύσουμε από τις καταστροφικές συνέπειες,οι οποίες είναι αθροιστικές και μή αναστρέψιμες.

        ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ   ΠΡΙΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ

       1)Προετοιμάζουμε το δέρμα μας να είναι καλά ενυδατωμένο,επισκεπτόμενες την αισθητικό μας για βαθιά ενυδάτωση δέρματος.Με την θεραπεία αυτή ενισχύουμε την ανθεκτικότητα του δέρματος ενάντια στην αφυδάτωση που έρχεται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία,την ζέστη και την εφίδρωση.
       2) Κάθε πρωί μετά την ενυδατική μας κρέμα βάζουμε οπωσδήποτε την αντιηλιακή με υψηλό δείκτη προστασίας,την ανανεώνουμε δε μετά από 2 ώρες.
       3)Φοράμε πάντα γυαλιά ηλίου απορροφητικά,ώστε να προστατεύονται αυτά τα πολύτιμα όργανα τα μάτια μας!Το δέρμα έχει την μελανίνη για να προστατεύεται έστω και λίγο,τα μάτια μας δέν έχουν τίποτα.
        4)Πρίν ξεκινήσουμε τα θαλάσσια μπάνια μπορούμε να προετοιμάσουμε το δέρμα του σώματος, μαυρίζοντας με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο, όπως είναι το SUN FX, ώστε το δέρμα να μαυρίσει ακίνδυνα και να γίνει πιό ανθεκτικό τις πρώτες ημέρες έκθεσης στον ήλιο.Με την μέθοδο αυτή το σώμα ψεκάζεται με ένα ειδικό σπρέϋ,που περιέχει αλόε βέρα και ζαχαροκάλαμο.
        5)Φροντίζουμε ώστε η διατροφή μας να περιλαμβάνει πολλά φρούτα,που περιέχουν βιταμίνες Α και C,αντιοξειδωτικά,λαχανικά πράσινα φυλλώδη,καρόττα και τομάτες,που περιέχουν  κυρίως καροτενοειδή και λυκοπένιο,ουσίες που προστατεύουν το δέρμα και ευνοούν το ομοιόμορφο μαύρισμα.
       6)Πίνουμε καθημερινά αρκετό νερό και φρέσκους χυμούς ώστε να ενυδατώνουμε και εσωτερικά τον οργανισμό μας.

        Προσέχοντας και προστατεύοντας το δέρμα σας θα μπορέσετε να χαρείτε τις διακοπές σας και τα θαλάσσια μπάνια σας άνετα!